Aladdin International LED Light Festival, Maran, Pahang.
🚨Tarikh: 26/11/2021 - 26/12/2021
🚨Tempat: Tapak Parking Galeri Tokoh Maran.
🚨Masa: 7pm - 11pm
🚨Ticket: Dewasa RM8, Kanak-kanak RM5, umur bawah 2 tahun percuma.
📣📣📣Sudah 2 tahun tak jumpa 🎇🎆
♥️Apakah Yang anda tunggu lagi ?
Marilah beramai- ramai ke Aladdin International LED Light Festival, MARAN, Pahang. Bawalah bersama ahli-ahli keluarga, kekasih ataupun saudara-Mara anda ke Pesta Ini.👨‍👩‍👧👩‍👩‍👦
Pelbagai tempat Yang menarik juga menanti anda Yang suka Mengambil SELFIE 😎ataupun gambar. Pesta lampu LED Yang kebanyakan berdasarkan lampu sensasi, terowong starlight, bulan Yang paling famous dan pelbagai jenis hiasan lampu LED sebagai tema sepanjang pesta Ini.
Anda mesti Tidak boleh melepaskan peluang untuk mengambil gambar Yang secukupnya.
Sila ikut SOP Yang ditentukan , jaga diri Dan keluarga.😊261831337 103889825467014 4764658870211685096 n

Lubuk Yu, Ulu Jempul

Lubuk Yu, Ulu Jempul


Lubuk Yu merupakan kawasan perkelahan yang paling ideal untuk seisi keluarga. Arusnya yang tidak begitu deras menjadikan ia air terjun yang paling digemari penduduk Maran. Kawasan yang tenang dan dipenuhi flora yang sangat menyegarkan.

 

 Tarikh Kemaskini: 28/05/2018 11:27:16

 

Kuantan River Cruise
Sumber: Faizal Rahim

Sempurnakan percutian anda sekeluarga di sekitar Pahang dengan menyaksikan keindahan ibu kota Pahang dan kawasan sekitarnya dari sungai Kuantan.

Anda dapat menikmati pengalaman ini dengan mengikuti Kuantan River Cruise yang ditawarkan di jeti yang terletak hanyalah bersebelahan dengan Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan. Sekiranya anda menginap di Hotel Sentral Kuantan, anda boleh terus berjalan kaki untuk ke sini.

Kuantan River Cruise menawarkan pelbagai pakej yang berbeza seperti River Mouth Tour, Mangrove Park Tour, Kuantan River Discovery Tour, Kuantan River Night Tour dan Special Kuantan River Discovery Tour, bergantung kepada pengalaman yang ingin anda rasai.

Dengan harga permulaan hanya RM280 untuk bot yang dapat memuatkan sehingga 12 orang, cukup murah bukan?

Terkenal dengan keunikan lukisan yang bertemakan "Periuk Kera" Aboh telah menjadikan tumbuhan exotic itu sebagai lambang seni yang indah dilukis.
 
Terletak di Kampung Sentosa, Maran, abah mempamerkan lukisan hasil tangan beliau yang unik untuk dilawati malah boleh juga dibeli.
 
Bagi peminat seni lukisan yang cantik dan unik , Galeri M Warna memang wajib dilawati bila singgah di Maran
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pekan Sehari, Bandar Temerloh adalah terbesar di semenanjung Malaysia terletak di persisiran Sungai Temerloh sepanjang lebih 2,000 meter melibatkan hampir 1,000 peniaga menjadi tumpuan masyarakat mendapatkan pelbagai barangan.

Terletak berhampiran dengan Sungai Pahang di Jalan Lurah Semantan, Pasar Sehari Temerloh padat dengan jualan bermacam jenis barangan,ini termasuklah pakaian, cenderamata, makanan, bahan basah dan banyak lagi. Jangan lupa untuk membeli makanan signature Temerloh ikan patin tempoyak yang banyak dijual di sini

.

 

Jangan lupa untuk membeli makanan signature Temerloh ikan patin tempoyak yang banyak dijual di sini.

Pasar itu dibuka dari jam 7 pagi hingga 12 tengahari menyediakan barangan mentah, keperluan dapur, juadah makanan dan pakaian.